Nieuwsbrief

IJsselstein, februari 2016

 

De start van 2016 ligt alweer even achter ons en de meesten van ons zijn afgestapt hun goede voornemens. Zelf ben ik weer wat meer gaan sporten omdat al dat staan aan de stoel of zitten in de auto niet echt fysiek inspannende arbeid is. Een combinatie van cardio- en spiertraining is dan een goede remedie. En natuurlijk een beetje verstandig eten. Los van alle informatie over ons eten en de eetgewoontes is rustig, gevarieerd, gezellig en lekker eten samen met lichamelijke inspanning nog altijd de basis van een gezond gewicht. Uit het recente overzicht over de gemiddelde leeftijden in Europa bleek dat de oudste bewoners van Europa wonen in Zuid-Frankrijk en Spanje. Dat zegt twee dingen; mogelijk speelt het lokale dieet met veel vis en olijfolie een grote rol – gelukkig eet ik al jaren Mediterraan -, maar er is ook invloed van het aangename klimaat. Zou de opwarming ons dan toch meer levensjaren geven? Overigens wel eens opgemerkt hoeveel ouderen er in Spanje ’s morgens of ’s avonds werken aan hun conditie door bij voorbeeld met een forse pas te wandelen?

Waarom deze start van de nieuwsbrief? Ten eerste omdat we weer naar de zomer toegaan en we er dan allemaal weer iets beter uit willen zien. Begin daar nu aan en als ik daarbij moet helpen met een Aqualyx- of een cellulitisbehandeling, wacht niet te lang. Het duurt altijd langer dan je denkt voor je het gewenste resultaat ziet. Ten tweede omdat je met voeding en sport ook veel invloed kunt hebben op de huid. Denk daarbij aan de huidtonus, de spiertonus, ontstekingsreacties etc. Sport je buiten? Denk dan ook aan een goede bescherming tegen de UV-straling zeker ook tijdens de wintersport.  De best mogelijk sunblocker van Epionce kun je bij Biutifill kopen.

 

IMCAS Parijs

Eind januari vond in Parijs het jaarlijks IMCAS wereldcongres plaats voor de cosmetische artsen. Het waren vier lange dagen met meer dan 8000 deelnemers vanuit de gehele wereld, en een zeer uitgebreid programma. Zelf heb ik me met name gestort op de systematische behandeling van het gezicht vanaf de kruin tot en met het decolleté, de pdo-technieken en behandeling van de mond en lippen.

De allerbeste bijdrage was in mijn ogen die van Wayne Carey uit Canada. Om 8:30 uur op zondagmorgen (!) liet hij zijn techniek zien voor het verbeteren van de mond van wat oudere vrouwen. Gebaseerd op de anatomie, met een minimale dosis hyaluronzuur en vooral werkend buiten de lip slaagt hij erin om een prachtig resultaat te bereiken dat past bij de leeftijd. Geen grote dikke lippen dus, maar met gevoel wegwerken van kuiljes en lijntjes rond de mond. Inmiddels pas ik deze techniek met veel plezier toe in mijn praktijk en de commentaren van de patiënten zijn lovend.

                                                                                 maria lip voor   maria lip na

Om te beschrijven wat je precies doet met een lip zijn er een aantal classificatiesystemen. Maar om de lip nu in 42 stukjes te delen en daarvan exact op te schrijven hoe je de 1 ml filler hebt verdeeld lijkt me toch te ver gaan.

lips

Er bestaat ook een systeem om de mond en haar omgeving te beschrijven in acht punten. Dat is al beter omdat het je dwingt om systematisch te kijken naar zowel de mond als de omgevende weefsel. Dat geeft echt een mooier resultaat. Zeker als je de oplossing weet te bereiken met zowel fillers als ook wat botulinetoxine. En dan het liefste gespoten met een canule waardoor de schade aan bloedvaten wordt geminimaliseerd. Weinig prikjes en werken met de stompe naald geeft minder kans op bloeduitstortinkjes. En dus heb je direct een mooi resultaat.

 

Striae

Uit een studie van dr Wang blijkt dat tot 8 weken na de bevalling de elastische vezels in de huid kunnen worden beschadigd. Deze beschadiging zien we dan als striae. De huid probeert de elastische vezels te repareren, maar slaagt daar niet in. Veelal wordt gedacht dat crèmes zouden kunnen helpen bij het voorkomen van striae. Uit nader onderzoek blijkt dat de crèmes niet beter werken dan een placebo. Weliswaar voelt de huid zachter aan, maar op de elastische vezels heeft de crème geen effect.

Voor-de-behandeling-striae

Met pdo-draden en soms ook met de zwaardere mesocogdraden van de Happy Lift kunnen striae redelijk goed worden bestreden. Door de gevormde collageen en het nieuw gevormde elastine wordt de huid dikker en worden de striae minder zichtbaar.

 

Sculptra

Over Sculptra schreef ik al in de vorige nieuwsbrief. Het is een mooi middel om volume terug te geven op die plaatsen waar het verdwenen is. Die volumevermindering van de botten van de schedel is een normaal verouderingsproces. Het is de oorzaak van het verdiepen van de neuslippenplooi, het ontstaan van de marionetlijnen, de “barcode” op de bovenlip etc. Met het stimuleren van de collageenvorming op de juiste plaatsen kun je een behoorlijke verjonging van het gelaat verkrijgen. Sculptra of beter de polymelkzuurpareltjes stimuleert de collageenvorming. Inmiddels heb ik mooie resultaten gezien van de toepassing van dit product. Als je volume wilt en de tijd hebt om te wachten tot de collageenproductie zichtbaar is, dan is dit een mooi product. Heb je minder geduld en wil je direct resultaat zien, dan kan een dik hyaluronzuur gelijkwaardige resultaten laten zien. Al is de hyaluronzuur wat eerder afgebroken door het lichaam.

sculptra

Pdo of Happy Lift?

Voor het magazine Mooimag op de website van Ietsmooier.nl schreef ik een stukje over de overeenkomsten en verschillen tussen Pdo-draden en de draden van de Happy Lift. Kijk eens op hun site om het na te lezen en laat als je daar behoefte aan voelt een recensie achter over een bezoek aan Biutifill.

Overigens zijn de resultaten van de Happy Lift procedures uitstekend en doet Biutifill steeds meer van deze ingrepen niet alleen aan gezicht en hals, maar ook aan aren en benen.

                                                                                       4    HL FF plaatjes

 

Treatwell

Biutifill is nu ook te vinden op Treatwell.nl, een boekingssite voor de schoonheidswereld van kapper tot en met cosmetisch artsen. Je kunt er rechtstreeks boekenje krijgt dan later via een e-mail de vraag of je een recensie wilt achterlaten na een bezoekje aan Biutifill. Wil je een recensie achterlaten na een afspraak die niet via Treatwell tot stand kwam ga dan naar https://www.treatwell.nl/review en kies Biutifill om de beoordeling daar te plaatsen.  Jullie recensies zijn belangrijk omdat Biutifill daardoor beter vindbaar wordt op de website.

 

Social media

Mogelijk weet je al dat Biutifill ook te vinden is op Facebook. Recent wordt ook een Instagramaccount aangehouden waarop je kunt volgen wat er bij Biutifill zoal gebeurt.

 

Peeling

Wil je nog voor de zon weer gaat schijnen een mooiere, egalere en minder gepigmenteerde huid? Kom dan nu voor een peeling. Als de UV-straling gaat toenemen moet je je met het dunne hoornlaagje wel extra beschermen. Dat kan natuurlijk altijd, maar handiger is om de peelings te plannen van oktober tot en met april.

En moet de huid worden beschermd tegen UV, dan is er altijd Ultra Shield Lotion SPF 5o van Epionce. Een betere bescherming is er niet.

Princess Skin Care

De Princess Skin Care lijn die vorig jaar is geïntroduceerd is een succes. Alle producten kennen een basis van hyaluronzuur en bevatten geen producten die gewoonlijk de basis zijn van crèmes, zoals glycerine en vetten. De hyaluron dringt snel diep in de huid door en werkt als transportmiddel voor de actieve stoffen. Dat geeft snel een mooi resultaat en bovendien ruikt het licht maar zeer aangenaam naar verse vruchten.

De reeks van Skin Care bestaat voorlopig uit een dag- en nachtcrème, een serum met zink, een eye contourserum en een body lotion.

Princess Skin Care is verkrijgbaar bij Biutifill.

pr skin care

Decolleté

Ter voorbereiding op de zomer(-kleding) is het misschien goed te beginnen om het decolleté te verzorgen. Dat kan met een peelingen/ of met pdo-draadjes. Omdat het effect van die draadjes 3 tot 4 maanden op zich laat wachten is zaak om nu al te gaan behandelen als je een fraai decolleté wilt tonen deze zomer.

 

Anti-aging medicatie

Er zijn twee veelbelovende onderzoeken bekend geworden over medicijnen die onze cellen zodanig beïnvloeden dat verlenging van ons leven mogelijk lijkt. Inmiddels zijn de dierproeven geslaagd en gaan nu onderzoeken worden uitgevoerd op mensen. Dan duurt het nog wat jaar voor de producten op de markt kunnen komen, maar er lijkt sprake van een doorbraak.

 

Vergelijkende onderzoeken

Voor de introductie op de markt van China is er een groot onderzoek gedaan naar de werking van hyaluronzuurfillers van Princess ten opzichte van andere merken in de markt. Gebleken is in een onafhankelijk onderzoek dat het zuivere Princess tenminste gelijkwaardige resultaten laat zien, zo niet beter is en langer houdt dan concurrenten in de markt.

Eenzelfde soort onderzoek werd ook gedaan in de USA naar de werking van verschillende soorten botulinetoxine. Daar bleek dat alle soorten (er zijn drie merken op de markt) vergelijkbare werking hadden, even lang bleven werken en even gemakkelijk waren te verwerken. Het is maar dat je het weet.

Tenslotte…….

Heb ook pijn onder de voet, onder het kopje van het middenvoetsbeentje als je lang moet staan of lopen. Dat komt vaak van langdurig lopen op hoge hakken. Ook hiervoor is er nu een therapie die gebruik maakt van hyaluroninjecties. Daarna loop je op een kussentje van hyaluron en is de pijn weg. Vanaf nu kun je deze therapie ook krijgen bij Biutifill.

hoge hakken

Ik ga ervan uit dat we elkaar de komende periode weer ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Dr Jan CFM Aghina

About Author