Nieuwsbrief april/mei 2015

 

Mooi weer

Eindelijk is na de kwakkelwinter de temperatuur weer richting de 20 graden gestegen. Tijd voor een terrasje, een rokje, een truitje met een mooie hals of gewoon lekker zitten op het strand. Denk dan vooral ook aan het voorkomen van zonschade van de huid. Dat kan het beste door een sunblocker met  SPF 50 te gebuiken, zoals bij voorbeeld Epionce Ultra Shield Lotion. Die bevat zinkoxyde-kristallen die het zonlicht weerkaatsen, waardoor huidveroudering door zonlicht wordt voorkomen. Bovendien is deze sunblocker zeer waterbestendig, en dus zeer geschikt voor sporters en mensen die graag een duik nemen.

Het mooie weer genereert ook extra aandacht voor de benen. Overgewicht en cellulitis  worden zichtbaar als de kleding korter wordt. Voor beide bestaan goede en succesvolle behandelingen. Recent kocht ik Proshock Shape in, een zeer succesvolle Italiaanse therapie tegen cellulitis. Maar ook de celwandoplosser voor vetcellen Aqualyx en het cellulitismiddel Alidya geven goede resultaten, zeker in een combinatietherapie.

Vanzelf wordt er  ook weer meer aandacht gevestigd op het decolleté. Treklijnen zijn goed te behandelen met pdo-draden, vaak met de geschroefde draad en als het heel erg is ook met de mesocogs van Happy Lift. Dit zijn ook draden met weerstandhaakjes, dikker en gemaakt van een andere stof.

Mocht de huid van het gelaat toch ernstig zijn beschadigd door het zonlicht, ontstaat een dunne huid, die vaak enorm plooit. Dit worden accordeonlijnen genoemd. Ze zijn met pdo-draden redelijk aan te pakken, zeker in combinatie met een in de huis geplaatste dunne filler vermengd met een beetje botulinetoxine. Een half jaar of langer zijn de lijnen dan aanzienlijk  minder diep. Ook hier geldt om meer schade te voorkomen: gebruik een bescherming tegen de zon met SPF 50,

Voorkom zonnenschade !

 

 

 

Happy Lift

De eerste Happy Lift ingrepen zijn uitgevoerd met uitstekende resultaten. De hals  met de Double Needle Methode ziet er weer  strak uit en de lift van het gezicht met de free floatingdraden is prachtig. De downtime valt enorm mee. De volgende dag al zijn de gaatjes dicht, het operatiegebied voelt een dagje wat strak aan, maar vanaf dag twee als ook de begeleidende strips van de huid af zijn, is de ingreep niet meer zichtbaar. Behalve natuurlijk het mooie resultaat.

Deze Happy Liftmethode is ook een aanrader voor die mensen waarbij de lippen steeds kleiner worden, de lippenstift in de “barcode” gaat zitten en die geen lipvulling willen met een filler. Boca heet deze methode die jarenlang (4-6 jaar) als resultaat een mooie natuurlijke mond heeft.

Monaco

In Monaco vond eind maart het jaarlijkse wereldcongres AMWC plaats. Meer dan 9.000 cosmetisch artsen kwamen bijeen, samen met de cosmetische industrie, om resultaten te bespreken, nieuwe technieken te laten zien en om nieuwe producten te promoten. Het voert te ver om in detail in te gaan op wat er allemaal nieuw was, maar er zijn wel een paar trends te ontdekken:

– De pdo-draden zijn doorgebroken. Er zijn veel meer aanbieders van draden en de tijd die wordt besteed aan de draden in de lezingen is met 500% gestegen. De belangstelling van de cosmetische artsen is enorm toegenomen. Leuk dat Biutifill hier kan gezien worden als trendsetter.

–  Naast de belangstelling voor het gezicht komen steeds meer lichaamsdelen voor een cosmetische ingreep in aanmerking: armen, benen, billen, buik, decolleté en de uitwendige vrouwelijke geslachtsdelen.

Hot items: cellulitisbehandeling ,minilyposucties en combinatietherapieën: filler + botulinetoxine + draadjes + laser etc.

Collega Michael Palatin uit Wenen demonstreert de Princess fillers in Monaco.

 

Bingoprijs weer boven water

Een prijs die ik ter beschikking had gesteld voor een “vrouwenbingo”, werd lange tijd niet ingewisseld. Uiteindelijk bleek dat de winnaar zelf geen cosmetische behandeling wenste en dat zij de prijs heeft ingezet tijdens veiling voor een goed doel. Daar heeft de prijs nog behoorlijk wat geld opgebracht en de koper heeft bij mij de gewenste behandeling ondergaan.

Zomeraanbieding

Laat nu het decolleté voorzien van draadjes en je betaalt daarvoor tot 1 juni 15% minder dan de toch al lage reguliere prijs.

Op een cellulitisbehandeling van de benen of de armen krijgt je tot 1 juni eveneens 15% korting en dat geldt ook voor het wegspuiten met Aqualyx van dat vervelende randje vet dat altijd net boven de broekband uitsteekt.

Voorkom (na-)bloedingen

Ondanks alle zorgvuldigheid bij het aanbrengen van fillers of draadjes is er een kans op het ontstaan van kleine bloedinkjes die na een paar dagen tot een week verdwijnen. De mate waarin je gevoelig bent voor bloedinkjes verschilt van persoon tot persoon. Slik je antistolling? Vertel dat altijd aan de arts. Ik raad nooit aan om de antistolling tijdelijk te stoppen voor de ingreep zonder overleg.

Het blijkt dat ook andere stoffen de bloeding kunnen bevorderen. Naast het slikken van aspirine, alcohol drinken geldt dat bij voorbeeld ook voor het moderne voedingsmiddelen als chiazaad.

Om de bloedingsneiging te verminderen kun je in de vijf dagen voorafgaande aan de ingreep driemaal daags een tabletje Arnica Montana D6 nemen. Koeling vooraf aan de ingreep zal de bloeddoorstroming in de huidvaten verminderen en daardoor ook de bloedingskans verkleinen. Na  de ingreep helpt koelen ook en wat arnicazalf  (Arniflor) op de prikplek zorgt voor een snelle genezing.

Moederdag

Op 10 mei is het weer Moederdag. Wil je een leuk kado? Vraag een behandeling bij Biutifill. Of kom samen voor een moeder + (schoon-)dochterarrangement.

Met vriendelijk groet,

Dr Jan CFM Aghina, cosmetisch arts

Biutifill  Industrieweg 36, 3501 MA IJsselstein   06 50508190      www.biutifill.nl   biutifill

About Author