Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief

IJsselstein, februari 2016

 

De start van 2016 ligt alweer even achter ons en de meesten van ons zijn afgestapt hun goede voornemens. Zelf ben ik weer wat meer gaan sporten omdat al dat staan aan de stoel of zitten in de auto niet echt fysiek inspannende arbeid is. Een combinatie van cardio- en spiertraining is dan een goede remedie. En natuurlijk een beetje verstandig eten. Los van alle informatie over ons eten en de eetgewoontes is rustig, gevarieerd, gezellig en lekker eten samen met lichamelijke inspanning nog altijd de basis van een gezond gewicht. Uit het recente overzicht over de gemiddelde leeftijden in Europa bleek dat de oudste bewoners van Europa wonen in Zuid-Frankrijk en Spanje. Dat zegt twee dingen; mogelijk speelt het lokale dieet met veel vis en olijfolie een grote rol – gelukkig eet ik al jaren Mediterraan -, maar er is ook invloed van het aangename klimaat. Zou de opwarming ons dan toch meer levensjaren geven? Overigens wel eens opgemerkt hoeveel ouderen er in Spanje ’s morgens of ’s avonds werken aan hun conditie door bij voorbeeld met een forse pas te wandelen?

Waarom deze start van de nieuwsbrief? Ten eerste omdat we weer naar de zomer toegaan en we er dan allemaal weer iets beter uit willen zien. Begin daar nu aan en als ik daarbij moet helpen met een Aqualyx- of een cellulitisbehandeling, wacht niet te lang. Het duurt altijd langer dan je denkt voor je het gewenste resultaat ziet. Ten tweede omdat je met voeding en sport ook veel invloed kunt hebben op de huid. Denk daarbij aan de huidtonus, de spiertonus, ontstekingsreacties etc. Sport je buiten? Denk dan ook aan een goede bescherming tegen de UV-straling zeker ook tijdens de wintersport.  De best mogelijk sunblocker van Epionce kun je bij Biutifill kopen.

 

IMCAS Parijs

Eind januari vond in Parijs het jaarlijks IMCAS wereldcongres plaats voor de cosmetische artsen. Het waren vier lange dagen met meer dan 8000 deelnemers vanuit de gehele wereld, en een zeer uitgebreid programma. Zelf heb ik me met name gestort op de systematische behandeling van het gezicht vanaf de kruin tot en met het decolleté, de pdo-technieken en behandeling van de mond en lippen.

De allerbeste bijdrage was in mijn ogen die van Wayne Carey uit Canada. Om 8:30 uur op zondagmorgen (!) liet hij zijn techniek zien voor het verbeteren van de mond van wat oudere vrouwen. Gebaseerd op de anatomie, met een minimale dosis hyaluronzuur en vooral werkend buiten de lip slaagt hij erin om een prachtig resultaat te bereiken dat past bij de leeftijd. Geen grote dikke lippen dus, maar met gevoel wegwerken van kuiljes en lijntjes rond de mond. Inmiddels pas ik deze techniek met veel plezier toe in mijn praktijk en de commentaren van de patiënten zijn lovend.

                                                                                 maria lip voor   maria lip na

Om te beschrijven wat je precies doet met een lip zijn er een aantal classificatiesystemen. Maar om de lip nu in 42 stukjes te delen en daarvan exact op te schrijven hoe je de 1 ml filler hebt verdeeld lijkt me toch te ver gaan.

lips

Er bestaat ook een systeem om de mond en haar omgeving te beschrijven in acht punten. Dat is al beter omdat het je dwingt om systematisch te kijken naar zowel de mond als de omgevende weefsel. Dat geeft echt een mooier resultaat. Zeker als je de oplossing weet te bereiken met zowel fillers als ook wat botulinetoxine. En dan het liefste gespoten met een canule waardoor de schade aan bloedvaten wordt geminimaliseerd. Weinig prikjes en werken met de stompe naald geeft minder kans op bloeduitstortinkjes. En dus heb je direct een mooi resultaat.

 

Striae

Uit een studie van dr Wang blijkt dat tot 8 weken na de bevalling de elastische vezels in de huid kunnen worden beschadigd. Deze beschadiging zien we dan als striae. De huid probeert de elastische vezels te repareren, maar slaagt daar niet in. Veelal wordt gedacht dat crèmes zouden kunnen helpen bij het voorkomen van striae. Uit nader onderzoek blijkt dat de crèmes niet beter werken dan een placebo. Weliswaar voelt de huid zachter aan, maar op de elastische vezels heeft de crème geen effect.

Voor-de-behandeling-striae

Met pdo-draden en soms ook met de zwaardere mesocogdraden van de Happy Lift kunnen striae redelijk goed worden bestreden. Door de gevormde collageen en het nieuw gevormde elastine wordt de huid dikker en worden de striae minder zichtbaar.

 

Sculptra

Over Sculptra schreef ik al in de vorige nieuwsbrief. Het is een mooi middel om volume terug te geven op die plaatsen waar het verdwenen is. Die volumevermindering van de botten van de schedel is een normaal verouderingsproces. Het is de oorzaak van het verdiepen van de neuslippenplooi, het ontstaan van de marionetlijnen, de “barcode” op de bovenlip etc. Met het stimuleren van de collageenvorming op de juiste plaatsen kun je een behoorlijke verjonging van het gelaat verkrijgen. Sculptra of beter de polymelkzuurpareltjes stimuleert de collageenvorming. Inmiddels heb ik mooie resultaten gezien van de toepassing van dit product. Als je volume wilt en de tijd hebt om te wachten tot de collageenproductie zichtbaar is, dan is dit een mooi product. Heb je minder geduld en wil je direct resultaat zien, dan kan een dik hyaluronzuur gelijkwaardige resultaten laten zien. Al is de hyaluronzuur wat eerder afgebroken door het lichaam.

sculptra

Pdo of Happy Lift?

Voor het magazine Mooimag op de website van Ietsmooier.nl schreef ik een stukje over de overeenkomsten en verschillen tussen Pdo-draden en de draden van de Happy Lift. Kijk eens op hun site om het na te lezen en laat als je daar behoefte aan voelt een recensie achter over een bezoek aan Biutifill.

Overigens zijn de resultaten van de Happy Lift procedures uitstekend en doet Biutifill steeds meer van deze ingrepen niet alleen aan gezicht en hals, maar ook aan aren en benen.

                                                                                       4    HL FF plaatjes

 

Treatwell

Biutifill is nu ook te vinden op Treatwell.nl, een boekingssite voor de schoonheidswereld van kapper tot en met cosmetisch artsen. Je kunt er rechtstreeks boekenje krijgt dan later via een e-mail de vraag of je een recensie wilt achterlaten na een bezoekje aan Biutifill. Wil je een recensie achterlaten na een afspraak die niet via Treatwell tot stand kwam ga dan naar https://www.treatwell.nl/review en kies Biutifill om de beoordeling daar te plaatsen.  Jullie recensies zijn belangrijk omdat Biutifill daardoor beter vindbaar wordt op de website.

 

Social media

Mogelijk weet je al dat Biutifill ook te vinden is op Facebook. Recent wordt ook een Instagramaccount aangehouden waarop je kunt volgen wat er bij Biutifill zoal gebeurt.

 

Peeling

Wil je nog voor de zon weer gaat schijnen een mooiere, egalere en minder gepigmenteerde huid? Kom dan nu voor een peeling. Als de UV-straling gaat toenemen moet je je met het dunne hoornlaagje wel extra beschermen. Dat kan natuurlijk altijd, maar handiger is om de peelings te plannen van oktober tot en met april.

En moet de huid worden beschermd tegen UV, dan is er altijd Ultra Shield Lotion SPF 5o van Epionce. Een betere bescherming is er niet.

Princess Skin Care

De Princess Skin Care lijn die vorig jaar is geïntroduceerd is een succes. Alle producten kennen een basis van hyaluronzuur en bevatten geen producten die gewoonlijk de basis zijn van crèmes, zoals glycerine en vetten. De hyaluron dringt snel diep in de huid door en werkt als transportmiddel voor de actieve stoffen. Dat geeft snel een mooi resultaat en bovendien ruikt het licht maar zeer aangenaam naar verse vruchten.

De reeks van Skin Care bestaat voorlopig uit een dag- en nachtcrème, een serum met zink, een eye contourserum en een body lotion.

Princess Skin Care is verkrijgbaar bij Biutifill.

pr skin care

Decolleté

Ter voorbereiding op de zomer(-kleding) is het misschien goed te beginnen om het decolleté te verzorgen. Dat kan met een peelingen/ of met pdo-draadjes. Omdat het effect van die draadjes 3 tot 4 maanden op zich laat wachten is zaak om nu al te gaan behandelen als je een fraai decolleté wilt tonen deze zomer.

 

Anti-aging medicatie

Er zijn twee veelbelovende onderzoeken bekend geworden over medicijnen die onze cellen zodanig beïnvloeden dat verlenging van ons leven mogelijk lijkt. Inmiddels zijn de dierproeven geslaagd en gaan nu onderzoeken worden uitgevoerd op mensen. Dan duurt het nog wat jaar voor de producten op de markt kunnen komen, maar er lijkt sprake van een doorbraak.

 

Vergelijkende onderzoeken

Voor de introductie op de markt van China is er een groot onderzoek gedaan naar de werking van hyaluronzuurfillers van Princess ten opzichte van andere merken in de markt. Gebleken is in een onafhankelijk onderzoek dat het zuivere Princess tenminste gelijkwaardige resultaten laat zien, zo niet beter is en langer houdt dan concurrenten in de markt.

Eenzelfde soort onderzoek werd ook gedaan in de USA naar de werking van verschillende soorten botulinetoxine. Daar bleek dat alle soorten (er zijn drie merken op de markt) vergelijkbare werking hadden, even lang bleven werken en even gemakkelijk waren te verwerken. Het is maar dat je het weet.

Tenslotte…….

Heb ook pijn onder de voet, onder het kopje van het middenvoetsbeentje als je lang moet staan of lopen. Dat komt vaak van langdurig lopen op hoge hakken. Ook hiervoor is er nu een therapie die gebruik maakt van hyaluroninjecties. Daarna loop je op een kussentje van hyaluron en is de pijn weg. Vanaf nu kun je deze therapie ook krijgen bij Biutifill.

hoge hakken

Ik ga ervan uit dat we elkaar de komende periode weer ontmoeten.

Met vriendelijke groet,

Dr Jan CFM Aghina

Nieuwsbrief april – mei

Nieuwsbrief april/mei 2015

 

Mooi weer

Eindelijk is na de kwakkelwinter de temperatuur weer richting de 20 graden gestegen. Tijd voor een terrasje, een rokje, een truitje met een mooie hals of gewoon lekker zitten op het strand. Denk dan vooral ook aan het voorkomen van zonschade van de huid. Dat kan het beste door een sunblocker met  SPF 50 te gebuiken, zoals bij voorbeeld Epionce Ultra Shield Lotion. Die bevat zinkoxyde-kristallen die het zonlicht weerkaatsen, waardoor huidveroudering door zonlicht wordt voorkomen. Bovendien is deze sunblocker zeer waterbestendig, en dus zeer geschikt voor sporters en mensen die graag een duik nemen.

Het mooie weer genereert ook extra aandacht voor de benen. Overgewicht en cellulitis  worden zichtbaar als de kleding korter wordt. Voor beide bestaan goede en succesvolle behandelingen. Recent kocht ik Proshock Shape in, een zeer succesvolle Italiaanse therapie tegen cellulitis. Maar ook de celwandoplosser voor vetcellen Aqualyx en het cellulitismiddel Alidya geven goede resultaten, zeker in een combinatietherapie.

Vanzelf wordt er  ook weer meer aandacht gevestigd op het decolleté. Treklijnen zijn goed te behandelen met pdo-draden, vaak met de geschroefde draad en als het heel erg is ook met de mesocogs van Happy Lift. Dit zijn ook draden met weerstandhaakjes, dikker en gemaakt van een andere stof.

Mocht de huid van het gelaat toch ernstig zijn beschadigd door het zonlicht, ontstaat een dunne huid, die vaak enorm plooit. Dit worden accordeonlijnen genoemd. Ze zijn met pdo-draden redelijk aan te pakken, zeker in combinatie met een in de huis geplaatste dunne filler vermengd met een beetje botulinetoxine. Een half jaar of langer zijn de lijnen dan aanzienlijk  minder diep. Ook hier geldt om meer schade te voorkomen: gebruik een bescherming tegen de zon met SPF 50,

Voorkom zonnenschade !

 

 

 

Happy Lift

De eerste Happy Lift ingrepen zijn uitgevoerd met uitstekende resultaten. De hals  met de Double Needle Methode ziet er weer  strak uit en de lift van het gezicht met de free floatingdraden is prachtig. De downtime valt enorm mee. De volgende dag al zijn de gaatjes dicht, het operatiegebied voelt een dagje wat strak aan, maar vanaf dag twee als ook de begeleidende strips van de huid af zijn, is de ingreep niet meer zichtbaar. Behalve natuurlijk het mooie resultaat.

Deze Happy Liftmethode is ook een aanrader voor die mensen waarbij de lippen steeds kleiner worden, de lippenstift in de “barcode” gaat zitten en die geen lipvulling willen met een filler. Boca heet deze methode die jarenlang (4-6 jaar) als resultaat een mooie natuurlijke mond heeft.

Monaco

In Monaco vond eind maart het jaarlijkse wereldcongres AMWC plaats. Meer dan 9.000 cosmetisch artsen kwamen bijeen, samen met de cosmetische industrie, om resultaten te bespreken, nieuwe technieken te laten zien en om nieuwe producten te promoten. Het voert te ver om in detail in te gaan op wat er allemaal nieuw was, maar er zijn wel een paar trends te ontdekken:

– De pdo-draden zijn doorgebroken. Er zijn veel meer aanbieders van draden en de tijd die wordt besteed aan de draden in de lezingen is met 500% gestegen. De belangstelling van de cosmetische artsen is enorm toegenomen. Leuk dat Biutifill hier kan gezien worden als trendsetter.

–  Naast de belangstelling voor het gezicht komen steeds meer lichaamsdelen voor een cosmetische ingreep in aanmerking: armen, benen, billen, buik, decolleté en de uitwendige vrouwelijke geslachtsdelen.

Hot items: cellulitisbehandeling ,minilyposucties en combinatietherapieën: filler + botulinetoxine + draadjes + laser etc.

Collega Michael Palatin uit Wenen demonstreert de Princess fillers in Monaco.

 

Bingoprijs weer boven water

Een prijs die ik ter beschikking had gesteld voor een “vrouwenbingo”, werd lange tijd niet ingewisseld. Uiteindelijk bleek dat de winnaar zelf geen cosmetische behandeling wenste en dat zij de prijs heeft ingezet tijdens veiling voor een goed doel. Daar heeft de prijs nog behoorlijk wat geld opgebracht en de koper heeft bij mij de gewenste behandeling ondergaan.

Zomeraanbieding

Laat nu het decolleté voorzien van draadjes en je betaalt daarvoor tot 1 juni 15% minder dan de toch al lage reguliere prijs.

Op een cellulitisbehandeling van de benen of de armen krijgt je tot 1 juni eveneens 15% korting en dat geldt ook voor het wegspuiten met Aqualyx van dat vervelende randje vet dat altijd net boven de broekband uitsteekt.

Voorkom (na-)bloedingen

Ondanks alle zorgvuldigheid bij het aanbrengen van fillers of draadjes is er een kans op het ontstaan van kleine bloedinkjes die na een paar dagen tot een week verdwijnen. De mate waarin je gevoelig bent voor bloedinkjes verschilt van persoon tot persoon. Slik je antistolling? Vertel dat altijd aan de arts. Ik raad nooit aan om de antistolling tijdelijk te stoppen voor de ingreep zonder overleg.

Het blijkt dat ook andere stoffen de bloeding kunnen bevorderen. Naast het slikken van aspirine, alcohol drinken geldt dat bij voorbeeld ook voor het moderne voedingsmiddelen als chiazaad.

Om de bloedingsneiging te verminderen kun je in de vijf dagen voorafgaande aan de ingreep driemaal daags een tabletje Arnica Montana D6 nemen. Koeling vooraf aan de ingreep zal de bloeddoorstroming in de huidvaten verminderen en daardoor ook de bloedingskans verkleinen. Na  de ingreep helpt koelen ook en wat arnicazalf  (Arniflor) op de prikplek zorgt voor een snelle genezing.

Moederdag

Op 10 mei is het weer Moederdag. Wil je een leuk kado? Vraag een behandeling bij Biutifill. Of kom samen voor een moeder + (schoon-)dochterarrangement.

Met vriendelijk groet,

Dr Jan CFM Aghina, cosmetisch arts

Biutifill  Industrieweg 36, 3501 MA IJsselstein   06 50508190      www.biutifill.nl   biutifill

Nieuwsbrief Februari 2015

                       Nieuwsbrief

IJsselstein, 12 februari 2015

RTL-7 Overmatig transpireren

Zaterdag 14 februari 2015 zal op RTL-7 in het programma “Alles voor de man” een behandeling wegens overmatig transpireren worden uitgezonden. De opname is gemaakt bij Betaalbaar Mooier. Ik voer die behandeling uit met wat prikjes botulinetoxine. De herhaling van het programma is te zien  op zondag 15 februari om 16:30 uur eveneens bij RLT-7. De behandeling van overmatig transpireren is erg effectief met botulinetoxine zowel bij mannen als vrouwen. Gemiddeld blijft de transpiratie 6 maanden weg en daarna moet de behandeling worden herhaald. Alles plaatsen op het lichaam die overmatig transpireren kunnen worden behandeld.

 

IMG_1678a     IMG_1676

 

 

 

Valentijnsdag: kadootje?

Valentijnsdag valt dit jaar een beetje vreemd: op een zaterdag en in het carnavalsweekend.Vooral de bloemisten zullen dat wel merken. Echter, een Valentijnskadootje bij Biutifill kun je natuurlijk gewoon geven: een leuke behandeling variërend van een peeling tot aan een draadjeslift. Of gewoon heel goede cosmetica van het merk Epionce.

 

BNN-VARA  Cosmetische Geneeskunde

Van de week werkte ik bij Betaalbaar Mooier mee aan de opnamen van een programma van BNNVARA over de cosmetische geneeskunde. Het gaat daarbij over het toenemende gebruik van de cosmetische geneeskunde door zowel mannen als vrouwen. Jonge meisjes die vaak voor de lipvergroting komen, twintigers die rimpelvorming willen vermijden en dan de leeftijdsgroepen die rimpels willen vervagen en de huid weer wat strakker willen hebben. Sophie Hilbrand presenteert het programma en voor haar gaat een geheel nieuwe wereld open.

Het programma wordt pas na de zomervakantie uitgezonden en de titel is nog niet bekend.

 JS 10feb15

IMCAS PARIJS

Op de IMCAS in Parijs, een jaarlijks wereldcongres over de cosmetische geneeskunde was er weer veel nieuws te horen en te zien. Natuurlijk heb ik me met name geconcentreerd op de draad- en fillertechnieken. In de door mij gebruikte pdo-dradenserie komen er weer nieuwe aan. De zogenaamde 4 draden hebben nog meer lift- en trekkracht en zijn eenvoudig in te brengen. Er komen ook weer nieuwe Happy Lift-draden niet alleen voor de meer uitgebreide lifting van het gezicht, maar ook bij voorbeeld voor het liften van de billen.

Een aantal van de technieken die ik collega’s zag uitvoeren heb ik overgenomen in mijn dagelijkse werk in de kliniek: nog meer lift, nog efficiënter gebruik van de draden en nog natuurlijker resultaat.

IMG_1682a

 

Bruine kringen rond de ogen

Sommige mensen hebben last van bruine kringen rond de ogen. Ze krijgen dan vaak te horen of ziek zijn, dat meer moeten slapen etc. Promoitalia brengt een middel op de markt dat de bruine kring laat verdwijnen. Naast kleurstoffen bevat het middel enzymen en vitaminen. Na 1 of 2 behandelingen is er al een goed resultaat te bereiken. Een paar kleine prikjes oppervlakkig in de huid is alles. Biutifill zal deze therapie ook gaan uitvoeren vanaf nu.

 

Cellulitis

Je zou het met het grijze weer niet zeggen, maar over drie maanden lopen we weer in zomerser kleding. Om dan goed voor de dag te komen is het zaak om nu al wat te gaan doen aan de armen, de benen en de billen. Een beetje lijnen en wat sporten is voor sommigen al voldoende, maar vele vrouwen hebben en houden last van hun sinaasappelhuid. Met een beetje systematische aanpak is er veel aan te doen en als het allemaal niet helpt kan ik met injecties met Alidya, eventeel Aqualyx, pdo-screws, lipomassage en Laser of RF nog een heleboel betekenen.

  • Oefen de spieren. De cellulitis gaat er niet mee weg, maar door de contouren van de spieren toont het beter. Ga dus fietsen, hardlopen, Pilates doen of naar Powerballet.
  • Eet meer rauwe groente, fruit en granen. Vermijd suikers en snelle koolhydraten, want die worden omgezet in vet.
  • Val een paar pondjes af. Dat aakt de cellulitis minder zichtbaar en val vooral langzaam af.
  • Stop met roken, omdat roken de bloedvoorziening naar de huid negatief beïnvloedt.
  • Masser de cellulitis. Een paar minuten per dag bij voor beeld onder de douche stiuleert de doorbloeding en zorgt voor een betere afvoer van vocht.
  • Probeer een crème om de huid zachter te maken. Voor de een is dat een vochtinbrenger, voor de ander een vettere crème.
  • Voeg retinol toe. Het zal de cellulitis niet verhelpen, maar de huid ziet er strakker uit. Het benodigde receptje zal graag voor je maken.
  • Gebruik een zelfbruiner. Daaree worden de kuiltjes wat inder zichtbaar. Zelfbruiners zijn gezonder dan de zonnebank, omdat die de huid beschadigt en de cellulitis erger maakt.
  • Draagt eventueel kousen/panty’s die enige support bieden. Ze zijn nu zo mooi en dun dat je het verschil met een gewone panty niet meer ziet.

Mocht dit allemaal niet helpen, kom dan langs voor overleg over een eventuele passende therapie.

 

IMG_1435a

Denk je ook aan het op tijd weer vernieuwen van de botulinetoxine. Nu tegen een vaste lagere prijs!

Tot snel weer bij Biutifill                               Jan Aghina

Nieuwsbrief december 2014

Biutifill Nieuwsbrief december 2014

 

Feest: dus korting!                                                                                                                                                                                                                                                   

Biutifill is nu één jaar gevestigd in IJsselstein en inmiddels uitgegroeid tot een internationaal centrum voor cosmetische geneeskunde. Naast directe zorg worden er ook workshops gehouden, waarin collega cosmetisch artsen worden getraind met name in het gebruik van de pdo-draadjes techniek of in de toepassing van pdo-draden samen met fillers en botulinetoxine. Vanaf eind december zullen ook Belgische collega’s bij Biutifill worden getraind.

Belangrijker is nog dat inmiddels velen de weg hebben gevonden naar de Industrieweg 36 voor een behandeling. Uiteenlopend van een consult voor de huid, via de bekende botulinetoxine en fillerbehandelingen tot de pdo-draden en de HappyLift. Biutifill biedt daarmee een breed scala van behandelingen aan, waarmee praktisch ieder probleem kan worden opgelost of iedere wens kan worden vervuld. Voor zeer betaalbare prijzen levert Biutifill een hoge kwaliteit.

Om dit feest te vieren krijgen alle bestaande cliënten in de maand december 20% korting op alle behandelingen. Nieuwe cliënten krijgen in deze feestmaand 10% korting.

 

Slaap je mooi

Goed slapen draagt bijzonder bij tot een gezonde huid. Niet dat de huid ’s nachts beter zou regeneren dan overdag. Goed en lang genoeg slapen vermindert de stress. En van stress krijg je rimpeltjes. Probeer ook niet op één wang te gaan liggen. Dat geeft asymmetrie en ook rimpels. Idealiter lig je plat op je rug, maar wie dat niet lukt is goed uit met een satijnen kussenhoes. Word je wakker met dikke ogen, probeer dan wat rechterop te slapen. Het vocht zakt dan weg. Ook helpt het om voor het slapen niet meer te roken en alcohol te drinken. De laatste uren voor het slapen drink je water voor een mooie huid. Mocht je ’s morgens toch wakker worden met donkere kringen, gebruik dan wat camouflage onder het oog. Dan zie je er weer veel beter uit.

Wist je dat je met pdo-draadjes de zakjes onder het oog heel goed kunt bestrijden? Na 2 tot 3 maanden heeft zich rond de draadjes zoveel collageen gevormd dat de huid aanzienlijk dikker is geworden en meer tegendruk kan geven. Een heel natuurlijk manier om de redio onder je ogen te verzorgen.

 

Mooie verhalen

Rond het einde van het jaar is het de tijd van de stichtelijke verhalen. Onlangs overkwam mij tweemaal een bijzonder patiëntencontact, dat ik je niet wil onthouden.

Een groep vriendinnen had een afspraak gemaakt om de wens van één van hen in vervulling te laten gaan.: de terminaal zieke vriendin die er altijd goed had uitgezien met haar volle lippen en nu door bestralingen en chemokuren nauwelijks nog lippen had, wenste weer “meer lip”. Zij kreeg die als kado van haar vriendinnen. Zo’n ingreep doe je met plezier en zowel patiënte als vriendinnen waren verguld met het resultaat.

 

Een dag of wat later verscheen er een lachende, opgewekte patiënte met toch veel zorgelijke trekken op het gelaat. Ze wilde de zorgen die op haar gezicht stonden te lezen kwijt en wel per vandaag, de dag van haar laatste bestraling en dus ook de laatste dag van dagelijkse confrontatie met haar ziekte. Een beetje botulinetoxine doet dan wonderen.

 

Happy Lift

Naast de botulinetoxine en de fillers gebruik ik vooral pdo-draadjes. Maar, voor procedures waarbij meer lift moet worden bereikt, zijn de nieuwe happy Liftdraden een uitkomst. Het is een ingewikkleder ingreep, die toch heel goed in de praktijk kan worden uitgevoerd. De draden houden zeker drie jaar en het geeft mooie effecten, zowel in het gezicht als bij voorbeeld in de hals, bovenbenen en bovenarmen.

 

 

Biutifill trainingscentrum

Biutifill is de plaats waar de Princess pdo-workshops plaatsvinden. Vanaf de maand december  worden nu ook de Belgische cosmetisch artsen in IJsselstein geschoold in het plaatsen van draden. Daar zijn regelmatig modellen voor nodig en aanmelden kan altijd op info@biutifill.nl.

Door alle activiteiten in IJsselstein heeft Croma besloten Biutifill aan te merken als Croma Academie. Binnekort zal die titel officieel worden toegevoegd aan alle uitingen van Biutifill.

 

Aqualyx

Als we weer gaan nadenken over de goede voornemens voor 2015 heb ik een aardige bijdrage. Met Aqualyxbehandelingen is in 4-6 weken tijd behoorlijk wat ongewenst vet te verliezen. Het is een eenvoudige behandeling met een heel dunne lange naald en het geeft prachtige resultaten. En natuurlijk is het resultaat nog beter met een verstandig dieet en voldoende beweging.

 

 Peeling

Wil je echt glad en mooi onder de kerstboom, doe dan zeker zeven dagen tevoren een goed uitgebalanceerde peeling met salicylzuur en appelzuur. Er is bij deze behandeling geen downtime te verwachten, maar wel een mooi resultaat: pigmentvlekjes  en rimpeltjes worden minder en huid veel strakker.

 

Wil je nog in december een afspraak, wees dan snel, want de maand is maar kort! Bel 06 5050810 of mail naar info@biutifill.nl. Mocht ik je – ondanks het kortingsaanbod – niet meer treffen dit jaar, dan wens ik je alvast heel plezierige en feestelijke dagen en goed begin van 2015.

 

 

met vriendelijke groet,

 

Dr Jan C.F.M. Aghina

cosmetisch arts

PDO-draadjes en Happy Lift

Biutifill is de kliniek waar cosmetisch artsen worden opgeleid in het plaatsen van de pdo-draden. Er is inmiddels heel wat expertise opgebouwd en de resultaten zijn erg goed. Op 11 oktober was er voor de artsen die al met de draden werken een Masterclass onder leiding van Lukasz  Preibisz, dermatoloog en cosmetisch arts uit Warschau. Nieuwe technieken, vooral met de zogenaamde screws werden er gedemonstreerd en aangeleerd. Het leidde tot enthousiaste reacties bij de artsen en bij de modellen. Door een verlaging van de inkoopprijs is de behandeling met de draden vanaf 1 oktober goedkoper geworden.

Biutifill heeft ook ervaring opgedaan met het plaatsen van de Happy Lift draden. Deze draden kunnen meer trek aan en zijn dus geschikt voor de complexere gevallen. Deze draden zijn in het gelaat te plaatsen, en ook op de borst, de buik, de billen, bovenarmen en dijbenen. Sommige ingrepen dienen plaats te vinden op een OK, maar de kleinere ingrepen kunnen ook gewoon in de kliniek uitgevoerd worden onder plaatselijke verdoving. De resultaten van de Happy Lift zijn vergelijkbaar met operatieve ingrepen. Echter de prijs is slechts een fractie in vergelijking met de operatieve ingreep.

Vanaf nu kun je afspraken maken voor de beide soorten behandeling via 06 50508190 of via contact@biutifill.nl

 

Nieuwsbrief

De  nieuwsbrief  “oktober” is weer uit en is toegezonden aan de gehele mailinglijst. Wil je nieuwsbrief ook ontvangen en sta je  nog niet op de mailinglijst, meld je dan voor de nieuwsbrief via contact@biutifill.nl

Voor de niet-abonnees is de nieuwsbrief hieronder ook te lezen.

 

 

Nieuwsbrief Oktober

 

Het is nog steeds een goede temperatuur buiten, maar de dagen korten en over 2 maanden staat de kerstboom weer binnen. Kort daarna volgen voor de meeste mensen de ezelligste dagen van het jaar, die we samen met familie en vrienden willen vieren. Lekker eten, mooi gekleed en er stralend uitzien zijn dan kernbegrippen. Om er met Kerst en Oud en Nieuw stralend en op je best uit te kunnen zien, moeten we vanaf nu daarna gaan toewerken met wat botulinetoxine, wat peelings, een fillertje en soms wat draadjes. Houdt er rekening mee dat inclusief het verdwijnen van de blauwe plekjes je tussen 1 week en 3 maanden nodig hebt om er optimaal uit te zien. Biutifill helpt je graag om de feestdagen tot een succes te maken.

 

Peeling

De peelingen van Epionce zijn een succes. Je kan er goed de diepte van de peeling mee doseren, waardoor er ook geen hinderlijke vervellingen ontstaan. Mooi strak , niet te roze en na een paar keer aanzienlijk minder diepe rimpels en vervagen van de pigmentvlekjes.

 

Botulinetoxine

De laatste weken kreeg ik veel patiënten met vormen van migraine op het spreekuur en ook één met een permanente stijve nek. Deze patiënten zijn goed te behandelen met wat botulinetoxine, soms ook betaalt de zorgverzekeraar de behandeling. Na de behandeling blijft de hoofdpijn 3-4 maaden weg. Daarna moet de injectie herhaald worden.

De behandeling van de frons is goed te variëren tussen een geheel stil voorhoofd en een voorhoofd waar nog enige mimiek in zit. Ik vraag u altijd wat u voor resultaat wil. Mocht na de behandeling het resultaat nog niet afdoende zijn, dan spuit ik altijd nog wat bij na 14 dagen en dat is dan geheel gratis.

De komende tijd zal ik patiënten die botulinetoxine hebben gekregen na 3,5 maand gaan mailen dat ze toe zijn aan een nieuwe dosis. Botuline toxine houdt de eerste keer ongeveer drie maanden en bij langdurig gebruik ten hoogste 4,5 maand. Wil je er glad blijven , dan moet er wel worden herhaald.  Biutifill biedt daarvoor een jaartarief met een gereduceerd tarief.

 

Hyaluron + Botulinetoxine

Door een dun hyaluronzuur te mengen met enige eenheden botulinetoxine ontstaat een cocktail die goed in het bovenste deel van de huid kan worden geïnjecteerd met hele kleine prikjes. Daardoor wordt de huid beter gehydrateerd en de botulinetoxine zorgt ervoor dat de productie van talg wordt verminderd. De huid wordt dan minder vet. Een uitkomst vaak voor mensen met acné of rosacea.

 

Draadjes

PDO-draden zijn een hit aan worden. Steeds meer artsen worden bij Biutifill opgeleid in deze nieuwe techniek en de patiënten zijn zeer tevreden over het bereikte resultaat. Voor iedereen leuk is het dat de importeur de prijzen van de draden heeft verlaagd. Biutifill geeft die verlaging door aan de patiënt waardoor de behandeling aanzienlijk goedkoper is geworden.

Inmiddels zijn er draden op de markt die nog beter kunnen liften en die langduriger ( tot 3 jaar) resultaat geven. Deze Happy Lift draden vereisen, afhankelijk van de indicatie, wel het gebruik van een kleine steriele ruimte. Zo kun je bij voorbeeld een buik met striae, flubberarmen, slappe beenhuid en uitgezakte wangen behandelen, maar ook een wenkbrauwlift, een billift en behandeling van cellulitis is mogelijk. Biutifill is nu een van weinige aanbieders van deze nieuwe techniek.

 

Rosacea

De eerste resultaten van het gebruik van Mirvaso ter bestrijding van de roodheid bij rosacea is een succes. Mirvaso is ook goed aan te wenden bij een rode huid bv van de wangen of het decolleté, die optreedt bij spanning. Wil je een recept, maak dan even een afspraak.

 

Aqualyx

Volgend week train ik op de toepassing van Aqualyx, een middel dat al 2 miljoen keer is gebruikt, maar kortgeleden in Nederland is geintroduceerd voor het aanpakken van lokale vetophoping ( bv lovehandles) door middel van een paar lokale injecties. Er wordt snel een zeer goed resultaat mee bereikt en patiënten die ermee behandeld zijn zijn erg tevreden. Ben je geïnteresseerd in deze therapie, laat het mij weten.

 

Afspraken

Wil je een afspraak of heb je vragen:  bel Biutifill op 0650508190, mail contact@biutifill.nl of schrijf een bericht op de facebookpagina Biutifill

Epionce

De oprichter en leider van het wetenschappelijk onderzoek van Episciences Dr Carl Thornfeldt, dermatoloog uit de USA, was in Nederland en Jan Aghina kon hem als hoofdredacteur van het blad Cosmetische Geneeskunde Magazine uitgebreid interviewen. Bovendien bezocht Jan Aghina de workshop die zijn collega Carl gaf. Hij ging daarbij uitgebreid in op zijn filosofie: zorg voor een goede huidbarrière en optimaliseer de structuur en de functie van de huid. Negen jaar research van natuurlijk producten met enige werking op de huid, ging vooraf aan het maken van het eerste recept voor een crème. Epionce test de producten vervolgens ook in wetenschappelijke studies op effectiviteit; meestal blijken de producten effectiever dan de gebruikelijke – ook medisch voorgeschreven – producten.

Doel van de gehele productreeks is om de huid  te beschermen tegen invloeden van buiten bv de zon, en tegen de veroudering die deels van binnenuit komt. En dat op een manier die niet veel tijd kost en toch optimaal resultaat levert. In Carl’s woorden: simple, effective and proven.

Biutifill voert nu het gehele assortiment – inclusief het meest effectieve zonnebrandmiddel Ultra Shield spf 50 -en zal ook peelings op basis van natuurlijke fruitzuren gaan uitvoeren.

Eerste publicatie pdo-draden

In het CgMagazine 2014-1, het blad van de vereniging van cosmetisch artsen NVCG, is het eerste artikel verschenen over pdo-draden dat ooit in Nederland is gepubliceerd. Jan Aghina van Biutifill is één van de auteurs van deze basale informatie en een case report.

Jan Aghina treedt traint  in zijn kliniek in IJsselstein cosmetisch artsen die deze nieuwe techniek willen gebruiken.

Het gehele artikel vind je hier: Cg Magazine 1(04)-PDO

Frons behandelen zonder Botulinetoxine

Veel mensen laten hun frons behandelen met botulinetoxine. Iedere 3 à 4 maanden een vijftal prikjes  en het fronsen is niet meer mogelijk, en de rimpel boven de neus verdwijnt meestal geheel of gedeeltelijk. Een goed alternatief voor de behandeling vormt het plaatsen van drie PDO-draadjes. Daarmee verdwijnt de rimpel ook (gedeeltelijk), maar is het fronsen nog steeds mogelijk. De beide behandelingen kosten evenveel, maar het effect van de PDO-draadjes blijft tot 18 maanden zichtbaar. Daarmee is het dus een goed alternatief, zeker voor mannen en vrouwen die wel de rimpel kwijt willen, maar toch willen kunnen fronsen

Bekijk hier de behandeling

 

Rimpels verdwijnen met PDO draadjes

Het is lente vandaag. We gaan dus richting zomer en dan willen we weer allen goed voor de dag komen. Al eraan gedacht om het decolleté eens wat strakker te maken. Ziet er toch veel jonger uit als in zomer- en badkleding die oudmakende rimpels zijn verdwenen. Dan moet er in de komende weken iets aan worden gedaan, PDO-draadjes plaatsen bij voorbeeld. Zoals ik vanmiddag nog deed en dat is op video vastgelegd. Maak nu een afspraak, dan ben je mooi als de zon echt gaat schijnen.