Slide background
Slide background

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een natuurlijk in het lichaam voorkomende stof die als filler wordt gebruikt om rimpels te vullen of om volumeverlies door onze krimpende schedel te corrigeren. Bij het ouder worden wordt de schedel kleiner en vermindert ook de hoeveelheid natuurlijk hyaluron in onze huid. Daardoor ontstaan er rimpels en neemt de spanning van de huid af. Hyaluronzuur wordt op de markt aangeboden onder vele namen, maar in essentie zijn er slechts verschillen in de dikte (viscositeit), en in het al dan niet toevoegen van extra stoffen, zoals bij voorbeeld lidocaïne dat een verdovend effect geeft.

Het mooie van een behandeling met hyaluronzuur is dat het effect direct zichtbaar en al naar gelang de locatie en de gebruikte dikte is het effect zes tot achttien maanden zichtbaar. De behandeling is doorgaans niet pijnlijk – behalve rond de mond en in de lippen, maar dan wordt er verdoofd -, omdat ze met een dun naaldjes of canule wordt uitgevoerd. In het sterk doorbloede gezicht kan altijd wel een klein bloedinkje optreden wanneer daar in geprikt wordt, maar door zorgvuldig en rustig te werken is die kans klein. Overigens kun je zo’n bloedinkje eenvoudig camoufleren.

Hyaluronzuur wordt  als natuurlijk materiaal door het lichaam afgebroken en daarmee verdwijnt ook het effect. Na inspuiting trekt het hyaluronzuur wat water aan, waardoor het effect wat sprekender wordt. Bij het aanbrengen van de filler wordt hiermee rekening gehouden door de huid niet volledig op te vullen. Overvulling geeft esthetisch lelijke resultaten.

Allergisch zijn voor hyaluronzuur komt nauwelijks voor. Het materiaal wordt al meer dan 20 jaar zeer veilig gebruikt in de geneeskunde.

Hyaluronzuur wordt vaak gebruikt in combinatie met botulinetoxine en/of PDO-draadjes.

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid hyaluronzuur die wordt gebruikt.

  • 06 50 50 81 90

    Altijd een specialist aan de lijn

Video’s van onze behandelingen

Biutifill eyebrowlift

Biutifill kaaklijn

Biutifill kraaienpootjes