Slide background
Slide background

Botulinetoxine (botox)

Botulinetoxine (beter bekend onder een merknaam als Botox) is een stof die de prikkeloverdracht tussen de zenuw en de spier beïnvloedt. Daardoor kan de spier niet meer goed samentrekken of wordt de zweetproductie onmogelijk. Botulinetoxine is daarom erg geschikt om rimpels te bestrijden die door spiersamentrekkingen worden veroorzaakt, voor de behandeling van overmatig zweten en ook voor de behandeling van migraine die vaak wordt veroorzaakt door een hoge spierspanning van spieren in het hoofd en de nek. Een andere toepassing is het verminderen van de talgproductie bij acné.

De behandeling met botulinetoxine blijft ongeveer drie tot vier maanden effectief. Daarna moet er vervolgbehandelingen komen voor een blijvend resultaat.

De injecties worden gegeven met een heel dun naaldje en zijn praktisch pijnloos. Gedurende een uurtje is de injectieplaats wat zichtbaar, daarna niet meer. Wel dien je de eerst 48 uur de sauna en zwaar sporten te vermijden omdat dat een negatieve invloed kan hebben op de duur van effectiviteit. Het effect treedt op na een dag of vier en bereikt  na 10-12 dagen het eindeffect.

Botulinetoxine wordt gebruikt op verschillende locaties: voor de frons, het voorhoofd, de kraaienpootjes, afhangende mondhoeken, Gummy smile (tandvleeslach), wenkbrauwlift etc. Bij migrainepatiënten wordt meestal in de frons gespoten. Bij overmatig transpireren kan dat zowel de oksel als de handpalm en voetzool zijn.

Botulinetoxine wordt al sedert de jaren tachtig van de vorige eeuw gebruikt door neurologen en cosmetische artsen over de gehele wereld. Het middel wordt als veilig beschouwd en er wordt zelden melding gemaakt van een allergie voor dit product.

De prijs van de behandeling met botulinetoxine is afhankelijk van het aantal eenheden dat wordt gebruikt. Gewoonlijk wordt er gerekend per behandelde regio.

  • 06 50 50 81 90

    Altijd een specialist aan de lijn

Video’s van onze behandelingen

Biutifill eyebrowlift

Biutifill kaaklijn

Biutifill kraaienpootjes